Ω αισχύνη! Αφήνουν Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν

Ω αισχύνη! Αφήνουν Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν και τώρα οι ίδιοι θέλουν τάχατες

να αξιολογήσουν τις υπηρεσίες ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών.

Η νέα Εθνική Επιτροπή Καρκίνου, υπό την προεδρία της Στέλλας Κυριακίδου και που αποτελείται από μέλη του ΔΣ του ΟΚΤΚ ή συνεργάτες του, όπως: 2. Δρ Αδάμος Αδάμου 3. Δρ Άννα Αχιλλεούδη  4. Δρ Δημήτρης Παπαμιχαήλ, 5. Δρ Σίμος Μαλάς  και 6. Δρ Άντυ Άνταμς που όπως θα δείτε στο σχετικό άρθρο της  εφημ. 24ώρες,  με τίτλο ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ  είναι ο Δούρειος Ίππος για διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών. 24H 19 11 2016 οι δούρειοι ίπποι

Με ανακοίνωσή της, λοιπόν, η κα Κυριακίδου  αναφέρει ότι «στοχεύει στην αναζήτηση νέων δεδομένων που υπάρχουν στον τομέα της προσφοράς ακτινοθεραπευτικών ογκολογικών και άλλων υπηρεσιών, αλλά και την ανάγκη επικαιροποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο».  Εθνική Καρκίνου 15.12.2016

Με λίγα λόγια η κα Κυριακίδου, για χάρη των δικών της συμφερόντων και μόνο κι αυτών που εκπροσωπεί, αδιαφορεί για τους Καρκινοπαθείς και  θέλει να αλλάξει της Στρατηγική του Καρκίνου που ψήφισε ομόφωνα η Βουλή το 2009 και που είναι το ευαγγέλιο κάθε πολιτισμένης χώρας και που προνοεί Κρατικά Ογκολογικά στα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού για κάτι άλλο που θα διαλύει τις Κρατικές Ογκολογικές Υπηρεσίες.

Να σημειωθεί ότι η κα Κυριακίδου ήταν η μόνη που έφερε ένσταση στο να ψηφισθεί η Στρατηγική του Καρκίνου, ήταν η μόνη που έδωσε αρνητική ψήφο στη δημιουργία Κρατικών Ογκολογικών στους Προϋπολογισμούς του Κράτους του 2012 και 2013 και εχθρική για πολλά άλλα που θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες και έγγραφα σύντομα.

Να αναφέρουμε, επίσης, ότι οι 3 σύνδεσμοι καρκινοπαθών που συμμετέχουν στη νέα Επιτροπή Καρκίνου (ΠΑΣΥΚΑΦ, Αντικαρκινικός και Europa Donna) είναι μέλη του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας και με επιστολές τους στα ΜΜΕ και τη Βουλή αλλά και στην ΕΕ ζητούν να μην γίνουν Κρατικά Ογκολογικά και να υποχρεώνονται οι Καρκινοπαθείς να πηγαίνουν στο Ογκολογικό της Τράπεζας. Λυπούμαστε αφάνταστα, αγαπητοί αναγνώστες, για αυτή την κατάντια, σύνδεσμοι καρκινοπαθών να ζητούν να μην γίνουν κρατικά ογκολογικά και οι οποίοι μετέτρεψαν τον Καρκίνο σε δικό τους χρυσωρυχείο!

Λυπούμαστε, ακόμη, γιατί το Κράτος γνωρίζει και δυστυχώς παραπλανά ότι φέτος το 2016 έχουμε 4.500 νέα περιστατικά καρκίνου εκ των οποίων 1.500 ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και εκατοντάδες από αυτούς θα πεθάνουν. Αδιαφορεί για όλα αυτά το Κράτος, αλλά συνάμα όλοι αυτοί αρνούνται τον δημόσιο διάλογο πάνω στις επώνυμες και τεκμηριωμένες καταγγελίες μας , που είναι στηριγμένες πάντοτε σε επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και με επίκεντρο τον ασθενή και όχι στις προκατασκευασμένες «μελέτες» και άρθρων κάποιων που ξεπούλησαν τη συνείδησή τους για χάρη χρήματος, καρέκλας ή ύστερα από εκβιασμούς.

Εδώ ταιριάζει η γνωστή προτροπή του Δημοσθένη προς τον Αισχύνη: «Ουκ αισχύνει, ω Αισχίνη, ή της πόλεως αισχύνη, καταισχύνεις αισχύνης»; (Δεν ντρέπεσαι Αισχίνη, εσύ, που αποτελείς τη ντροπή της πόλης, να καταντροπιάζεις τη ντροπή;)!

Καταλήγοντας: Τους  προκαλούμε, ακόμη μια φορά, σε δημόσια συζήτηση, εφ’ όλου του προβλήματος των Καρκινοπαθών, αντί να κρύβονται, να ψευδολογούν και να εκβιάζουν τα ΜΜΕ να μην βάζουν δικά μας άρθρα.

Ελάτε στο ΦΩΣ της δημοσιότητας και όχι των ξεδιάντροπων παρασκηνίων σας.

 

ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Χρ. Ανδρέου

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

[email protected]

Τηλ. 99-660221