Έψαλλαν τα Κάλαντα και μοίρασαν δώρα στους Καρκινοπαθείς

Έψαλλαν τα Κάλαντα και μοίρασαν δώρα στους Καρκινοπαθείς

O Σύνδεσμος Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών υπό τον Πρόεδρο και βουλευτή Γιώργο Περδίκη  και το Σωματείο Μαχητικών Τεχνών Uppercut Team επισκέφτηκαν σήμερα το Ογκολογικό του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας και διένειμαν δώρα στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, τόσο στον Θάλαμο όσο και στα Εξωτερικά Ιατρεία. Η Μέλανη με την κιθάρα της  και την παρέα της έψαλαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ο κ. Περδίκης έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά κανάλια που ήταν παρόντα, δηλώνοντας τη συνεχή στήριξη των Οικολόγων στη δημιουργία Ολοκληρωμένου Ογκολογικού με Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα όπως ορίζει η Στρατηγική του Καρκίνου που ψήφισε ομόφωνα η Βουλή το 2009 αλλά όπως ορίζει και η διεθνής πρακτική.

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ, Χρ. Ανδρέου, ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Κρατικού Ογκολογικού που παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες  και το αισθητά μειωμένο προσωπικό εντούτοις δουλεύουν σκληρά και βοηθούν τους συνανθρώπους μας καρκινοπαθείς. Ευχήθηκε όπως το Κράτος επιτέλους κατανοήσει το αυτονόητο και τη σημασία που έχει ένα Κρατικό Ογκολογικό σε ένα Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο που έγινε μάλιστα και Πανεπιστημιακό. Σημείωσε, επίσης, ότι η Κύπρος είναι το μοναδικό κράτος της Ευρώπης που δεν έχει Πλήρες Κρατικό Ογκολογικό/Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα και που καταπατούνται τα Δικαιώματα στη Ζωή, την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.