Ογκολογικό κέντρο στο Νοσ. Λεμεσού υπό τη διαχείριση της Τράπεζας Κύπρου, παραβιάζοντας το κοινοτικό δίκαιο και τη Στρατηγική του Καρκίνου!!!

Παράνομη σύμπραξη Υπ. Υγείας με Τράπεζα Κύπρου σε βάρος των Καρκινοπαθών

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στις 9 Ιανουαρίου 2017 στον “ΠΟΛΙΤΗ”, η Κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και τον Νόμο που προβλέπει τη ρύθμιση των διαδικασιών για τη Σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων, που συνιστά διαφάνεια και ασφαλιστική δικλίδα κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής  και της ευνοιοκρατίας και καταπατώντας τη Στρατηγική του Καρκίνου που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή το 2009, παραχωρεί στο Ογκολογικό της Τράπεζας τη διαχείριση του υπό δημιουργία Ογκολογικού στο Νοσ. Λεμεσού και θα το επιχορηγεί όπως παράνομα επιχορηγεί το ΟΚΤΚ !

Το Ογκολογικό θα ανεγερθεί σε κρατική γη δίπλα από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και θα λειτουργεί ως παράρτημα του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, έπειτα από πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, με το πρόσχημα «για την εξυπηρέτηση των Καρκινοπαθών της Λεμεσού και της Πάφου», ενώ είναι για εκμετάλλευση του χρυσορυχείου Καρκίνος.

Σύμφωνα με την εν λόγω πρόταση, το Ογκολογικό θα λειτουργεί ως παράρτημα της Τράπεζας Κύπρου, η οποία σύμφωνα με ανεπίσημη συμφωνία θα καλύψει μέρος της δαπάνης των 20 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση του κέντρου, που αφορά την κατασκευή του νέου κέντρου, καθώς και την αγορά νέων μηχανημάτων. Πιο συγκεκριμένα  η Τράπεζα θα καταβάλει 11 εκ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπό ποσό από 9 εκ. ευρώ θα εξευρεθεί από κρατικούς πόρους, την δε επίβλεψη του έργου θα αναλάβει κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο της Τράπεζας Κύπρου, που όπως φαίνεται έγινε τώρα και εργολάβος οικοδομών! Να σημειωθεί ότι θα πάρει φοροαπαλλαγή για τα 11 εκ. αφού θεωρείται φιλανθρωπική δωρεά!

Να σημειωθεί, ακόμη, ότι τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον 4 εταιρίες υπηρεσιών υγείας, οι δύο εξ αυτών πολυεθνικές με μεγάλη εμπειρία στα Ακτινοθεραπευτικά, πρότειναν στην Κυβέρνηση να οργανώσουν Ογκολογικά Κέντρα στα 2 Κρατικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού με το σύστημα γνωστό ως στρατηγικός επενδυτής (ΡΡΡ), δηλαδή, ο επενδυτής δημιουργεί με ΔΙΚΑ του χρήματα μέσα στο χώρο των Γεν. Νοσοκομείων Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα και τα εξοπλίζει πλήρως, παράλληλα αναλαμβάνει με ΔΙΚΑ του λεφτά την πρόσληψη του εξειδικευμένου προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα και  θα πληρώνεται με βάση ενός προσυμφωνημένου τιμολογίου για κάθε υπηρεσία που θα προσφέρει. Μάλιστα τον έλεγχο και τη διαχείριση θα την έχει το ίδιο το κράτος ενώ τώρα θα την έχουν οι τραπεζίτες αλλά και θα επιχρυσώνονται με κρατική χορηγία, όπως το νυν Ογκολογικό της Τράπεζας που καρπώθηκε ήδη 400 εκ. από τη δημιουργία του το 1998. Σε άλλες χώρες όπου οι τραπεζίτες έκλεβαν τον κόσμο φυλακίστηκαν, στην Κύπρο… επιχορηγούνται!

Η αναθέτουσα Αρχή, το Υπ. Υγείας, προχωρεί χωρίς διαφήμιση/δημοσιοποίηση της πρόθεσής της για συνεργασία με την Τράπεζα, σύμφωνα με τις οδηγίες για τις «Δημόσιες Συμβάσεις» της ΕΕ για το κοινοτικό δίκαιο. Όπως καταγράφεται στις αποφάσεις/οδηγίες της ΕΕ (2006/C 179/02): «παραβιάζοντας την αρχή της ίσης µμεταχείρισης και των µη διακρίσεων που συνεπάγονται στην υποχρέωση διαφάνειας η οποία συνίσταται στην εξασφάλιση, προς όφελος κάθε πιθανού αναδόχου, επαρκούς βαθμού δημοσιότητας ώστε να είναι δυνατό το άνοιγμα της αγοράς στον ανταγωνισμό και, αφετέρου, ο έλεγχος του αμερόληπτου χαρακτήρα των διαδικασιών διαγωνισμού. Η εγγύηση μιας δίκαιης και αμερόληπτης διαδικασίας απορρέει κατ’ ανάγκην από την υποχρέωση της εξασφάλισης διαφανούς δημοσιοποίησης. Αυτού του είδους η επιλεκτική προσέγγιση δεν μπορεί να αποκλείσει τις διακρίσεις εις βάρος πιθανών υποψηφίων από άλλα κράτη µέλη, ειδικότερα νέων εισερχόμενων στην αγορά».

Είναι πρωτόγνωρο και αδιανόητο μία Ιδιωτικού Δικαίου επιχείρηση της Τράπεζας, το ΟΚΤΚ, να μπαίνει μέσα στο Κρατικό Νοσοκομείο και να ελέγχει ολόκληρο το Ογκολογικό Τμήμα αλλά και πολλά Τμήματα του Νοσοκομείου και να καρπούται μιας παράνομης κρατικής χορηγίες για υπηρεσίες που θα προσφέρει στο Κράτος ΧΩΡΙΣ δημόσιες προσφορές και χωρίς έλεγχο από το Κράτος, αφού ούτε ο Γεν. Ελεγκτής μπορεί να τους ελέγξει αφού το Ογκολογικό της Τράπεζας είναι Ιδιωτικού Δικαίου. Το καρτέλ της Τράπεζας θα έχει ως μονοπώλιο τις Ογκολογικές Υπηρεσίες για να εξαναγκάσουν σε κλείσιμο ιδιώτες.

Τον Ιανουάριο του 2014 κυκλοφόρησε ο ΕΛ.Α-ΖΩ το περιοδικό ΜΑΖΙ με εξώφυλλο την προειδοποίησή μας ότι ξεπουλούν τις Ογκολογικές Υπηρεσίες στους τραπεζίτες, τους ιδιώτες και τα golden boys και ότι αφήνουν Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν χωρίς θεραπεία Εξώφυλο MAZI τ 9 2014. Κάποιοι επιχείρησαν να μας διαψεύσουν και βουλευτής, ο οποίος πρόσφατα βολεύτηκε με την καρέκλα και μέλους του ΔΣ του ΟΚΤΚ, ζήτησε να πάμε φυλακή για να μπορέσουν άνετα να λένε ψέματα! Τελικά οι βολευόμενοι αποδείχτηκαν και επίορκοι του όρκου του Ιπποκράτη αλλά και ψευδόμενοι.

Επισυνάπτουμε ολόκληρο το περιοδικό με έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουμε τα όσα διαχρονικά καταγγέλλουμε και που δεν τόλμησαν ποτέ να μας διαψεύσουν Mazi τ9 olokliromeno ιντερνετ reduse. Απλά εξαγοράζουν συνειδήσεις ανθρώπων για να ψεύδονται δίνοντας σε αυτούς καρέκλες, χρήματα και άλλες υποσχέσεις.

Επωνύμως Χρ. Ανδρέου και με την πρόκληση να τολμήσουν να μας διαψεύσουν.