Στήριξη κι από το ΕΛΑΜ στον αγώνα του ΕΛ.Α-ΖΩ για να διατηρηθούν τα Κρατικά Ογκολογικά εν ζωή

Συνάντηση του ΕΛ.Α-ΖΩ με το ΕΛΑΜ για να σωθούν τα Κρατικά Ογκολογικά

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α-ΖΩ, Χρ. Ανδρέου, μέσα στα πλαίσια ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη συνδυασμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης-Τράπεζας ώστε να ξεπουληθούν οι Ογκολογικές Υπηρεσίες στην Τράπεζα Κύπρου, με την ταυτόχρονη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών Υπηρεσιών, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ κ. Χρίστου Χρίστου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας και τον δρα Χρίστο Χρίστου, Πρόεδρο της κομματικής Επιτροπής Υγείας.

Ο Χρ. Ανδρέου τους ενημέρωσε για τους σχεδιασμούς διάλυσης των Κρατικών Ογκολογικών ώστε η Τράπεζα να έχει το απόλυτο μονοπώλιο, την εκμετάλλευση της παράνομης κρατικής χορηγίας αλλά να έχει και όμηρους τους Καρκινοπαθείς που τους χρησιμοποιεί για να εκβιάζει την εκάστοτε Κυβέρνηση. Παρουσίασε έγγραφα και ανακοινώσεις του Υπ. Υγείας και του ΟΚΤΚ που αποδεικνύουν ότι η ανακοίνωση για δημιουργία Ογκολογικού-Ακτινοθεραπευτικού είναι ακόμη μια απάτη σε βάρος των Καρκινοπαθών και της δημόσιας υγείας.

Υπέδειξε τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη τους ώστε να παραπλανούν, που εμπεριέχουν διαφθορά, συνωμοσία, καταδολίευση του κράτους, καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Δικαιωμάτων των Ασθενών. Ακόμη υπέδειξε ότι φέτος τα νέα περιστατικά Καρκίνου θα είναι πάνω από 4.500 και όχι μόνο 3.200, ότι τουλάχιστον 1.500 Καρκινοπαθείς ΔΕΝ θα λάβουν ακτινοθεραπεία και τους το αποκρύβουν και ψεύδονται ασύστολα όσοι λένε ότι τάχατες δεν υπάρχει λίστα αναμονής στην ακτινοθεραπεία. Τέλος, ο Χρ Ανδρέου υπέδειξε ότι το ΟΚΤΚ πήρε πάνω από 400 εκ. κρατική χορηγία, παράνομα και χωρίς προσφορές, παραβιάζοντας έτσι τον Νόμο για τη Ρύθμιση των Διαδικασιών για τη Σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που βασίζεται στο κοινοτικό δίκαιο.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστου, παρέλαβε τα έγγραφα και είπε ότι είναι εκ πρώτης όψεως σκληρές οι καταγγελίες αλλά είναι συνάμα με αποδείξεις, κάτι που φανερώνουν το επίπεδο της πολιτικής κατάπτωσης, της διαπλοκής και της διαφθοράς  καθώς και της εκμετάλλευσης των ανθρώπων που βρίσκονται με προβλήματα υγείας. Δήλωσε στήριξη στον αγώνα του ΕΛ.Α-ΖΩ και ότι θα αγωνιστεί μαζί του για να διατηρηθούν τα Κρατικά Ογκολογικά εν ζωή, ένα θέμα που θα πρέπει να συζητηθεί το συντομότερο και στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας

.