Η Τράπεζα πρώτα δημιουργεί το πρόβλημα με ψεύδη και παραπλανήσεις και μετά έρχεται ως δήθεν «φιλάνθρωπος»… προσφέροντας τη λύση=διάλυση!!!

Συνάντηση του ΔΣ του ΕΛ.Α-ΖΩ με κ. Γ. Περδίκη των Οικολόγων για το θέμα

του ξεπουλήματος των Ακτινοθεραπευτικών στην Τράπεζα Κύπρου

            Χθες, Πέμπτη, μέλη του ΔΣ του ΕΛ.Α-ΖΩ, στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να ενημερώσουν τα Κοινοβουλευτικά κόμματα στην επιχειρούμενη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών προς χάρη της Τράπεζας Κύπρου, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο των Οικολόγων/ Συνεργασία Πολιτών,  κ. Γ. Περδίκη.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Η Τράπεζα πρώτα δημιουργεί το πρόβλημα με ψεύδη και παραπλανήσεις

και μετά έρχεται ως δήθεν «φιλάνθρωπος»… προσφέροντας τη λύση=διάλυση!!!

            Όπως εξαρχής εξήγησε ο Χρ. Ανδρέου, ο ΕΛ.Α-ΖΩ δεν είναι εναντίο της λειτουργίας του Ογκολογικού της Τράπεζας, ούτε ασφαλώς στη δημιουργία Κρατικού Ογκολογικού/ Ακτινοθεραπευτικού στο Γεν. Νοσοκομείο Λεμεσού. Είναι, όμως, εναντίο της πρακτικής που χρησιμοποιεί η Τράπεζα και το Υπουργείο Υγείας και εναντίο της διάλυσης των Κρατικών Ογκολογικών που αμφότεροι επιδιώκουν, καθώς και εναντίο της εκμετάλλευσης των Καρκινοπαθών και του δημοσίου χρήματος.

Δυστυχώς, η αδηφάγος Τράπεζα Κύπρου εκμεταλλεύεται την  κυρίαρχη θέση της στα οικονομικά δρώμενα, εντέλλει και φθείρει κρατικούς λειτουργούς, ΜΜΕ και πολιτικούς, ακόμη και θεσμούς, εξαγοράζει συνειδήσεις και διαχρονικά μέσω της διαπλοκής και της διαφθοράς επιχειρεί τη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών, ώστε, ως «δήθεν φιλάνθρωπος», να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό της τις Ογκολογικές Υπηρεσίες του τόπου. Θέλει ανενόχλητα να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια την εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών αλλά και να εισπράττει παράνομα δεκάδες εκατομμύρια ετησίως ως κρατική χορηγία (πάνω από 400 εκ. μέχρι σήμερα) … και όχι μόνο, δήθεν «για το καλό των Καρκινοπαθών» αλλά αδιαφορεί για τα προβλήματά τους.

Αφού, λοιπόν, η Τράπεζα σχεδόν διάλυσε το Κρατικό Ογκολογικό του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας, προσφέροντας τριπλάσιους μισθούς στους ιατρούς της από τους μισθούς στο δημόσιο, αλλά πάντα από τα λεφτά του δημοσίου (κρατική χορηγία), τώρα ζήτησε, και φαίνεται να πέτυχε, τη διάλυση του Κρατικού Ογκολογικού της Λεμεσού. Οργανώνει τώρα δικό της Ογκολογικό εντός του Νοσοκομείου, παράνομα και χωρίς δημόσιες προσφορές, με δήθεν «δωρεά» αλλά να εισπράττει «στο διηνεκές» κρατική χορηγία. Αυτό θα διευθύνεται από το Ογκολογικό της Τράπεζας ως «ομπρέλα» ή ως «δορυφόρος», σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις τους. Και για να παραπλανήσει θα βάλει τον νυν δ/ντή του Κρατικού Ογκολογικού της Λεμεσού ως δήθεν δ/ντή του δικού της Ογκολογικού το οποίο, όπως λένε, θα το διευθύνει η ίδια η Τράπεζα. (επισυνάπτεται επιστολή ΟΚΤΚ   Βασιλείου ΟΚΤΚ 2016)

Όπως εξήγησε ο Χρ. Ανδρέου, εσκεμμένα αποδυναμώνουν το Κρατικό Ογκολογικό του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας αλλά και αυτό της Λεμεσού, επειδή: Οι ογκολογικοί ασθενείς είναι οι καλύτεροι «πελάτες» ενός Νοσοκομείου, φέρνουν τα περισσότερα χρήματα, επειδή κάνουν χρήση όλων των υπηρεσιών ενός Τριτοβάθμιου Νοσοκομείου, των ιατρικών υπηρεσιών όσο και των παραϊατρικών!

            Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι το Υπουργείο Υγείας δεν έχει καταλάβει ότι δεν έχουν να κάνουν με πλασματικούς αριθμούς και στατιστικές αλλά με Ανθρώπους Καρκινοπαθείς. Δυστυχώς, δεν σέβονται τον πόνο τους, την ταλαιπωρία τους, ακόμη και την ίδια τη ζωή των Καρκινοπαθών αλλά και τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Αντί να βάλουν κάποια τάξη στις Ογκολογικές Υπηρεσίες, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένο κράτος, δημιουργούν την απόλυτη αταξία. Μετέτρεψαν την Κύπρο σε τριτοκοσμική μπανανία που εκπέμπει αναθυμιάσεις βρώμικες από όπου και αν κοιτάξεις. Τέλος, ο Χρ. Ανδρέου ευχαρίστησε τον Γ. Περδίκη και τους Οικολόγους για τη διαχρονική τους στήριξη.

Ο κ. Γ. Περδίκης δήλωσε: «Παρακολουθούμε μέσα από τα χρόνια τη συνεχή υποβάθμιση του Ογκολογικού του Γεν. Νοσοκομείου Λευκωσίας. Δυστυχώς, τα ιδιωτικά συμφέροντα έχουν διαλύσει τις δημόσιες Ογκολογικές Υπηρεσίες. Οι πληροφορίες και τα έγγραφα που μας κατέθεσε ο κ. Χρ. Ανδρέου σε σχέση με τα σχέδια για δημιουργία Ογκολογικού στο Νοσοκομείο Λεμεσού είναι ανησυχητικά και θα διερευνηθούν διεξοδικά από το Κίνημα Οικολόγων/Συνεργασία Πολιτών».