4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Σήμερα είναι μέρα ΝΤΡΟΠΗΣ για την Κύπρο για τα όσα γίνονται σε βάρος των Καρκινοπαθών.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου. Σκοπός της είναι να δώσει έμφαση στη διαπίστωση ότι μεγάλο μέρος των περιστατικών καρκίνου μπορούν να αποφευχθούν μέσω της πρόληψης, και ότι επίσης μεγάλο μέρος των θανάτων από καρκίνο μπορούν να αποφευχθούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και της θεραπευτικής αντιμετώπισης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) εκτίμησε ότι κατά την δεκαετία 2005-2015 84 εκατομμύρια άνθρωποι απέθαναν από καρκίνο, αναμένουμε να μάθουμε πόσα εκατομμύρια Καρκινοπαθείς έχασαν τη ζωή τους την 5ετία 2016-2020. Κάθε χρόνο, ο καρκίνος σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από ότι το AIDS, η ελονοσία και η φυματίωση μαζί. Μάλιστα η ΠΟΥ το 2014 εξέδωσε έκκληση προς όλα τα κράτη να αυξήσουν τις κρατικές Ογκολογικές Υπηρεσίες. Κι όμως, η Κύπρος είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χώρα στον κόσμο  που διαλύει τα Κρατικά Ογκολογικά και τα εντάσσει κάτω από τη διοίκηση του ιδιωτικού Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου!!!

Η διαφθορά και η διαπλοκή καθώς και η «κουλτούρα» ατιμωρησίας αντιμετωπίζεται στον τόπο μας από τους πολιτικούς ως κάτι το φυσιολογικό και το αναγκαίο κακό, γιατί οι πλείστοι εξ αυτών έχουν διαπλεκόμενα συμφέροντα. Δεν εφαρμόζονται οι Διεθνείς Συμβάσεις, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ούτε οι Νόμοι που ψήφισαν οι ίδιοι βουλευτές, ούτε καν σέβονται το Σύνταγμα στο οποίο οι ίδιοι ορκίστηκαν. Ο δείκτης διαφθοράς για την Κύπρο διολισθαίνει προς το χειρότερο. Κι όμως, κάποιοι αδιάντροπα ψευδόμενοι και παραπληροφορώντας επαίρονται για τη δήθεν συμβολή τους στην καταπολέμηση του Καρκίνου, εκμεταλλευόμενοι τον Καρκίνο ως το δικό τους χρυσορυχείο. Σήμερα  4 Φεβρουαρίου είναι μέρα ΝΤΡΟΠΗΣ για την Κύπρο για τα όσα γίνονται σε βάρος των Καρκινοπαθών.

Φίλοι μου, σας επισυνάπτω τη σελίδα της εφημερίδας «24 ώρες» που αναφέρεται στον κατήφορο της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη διαφθορά και τη διαπλοκή να καλπάζει, με την υποβάθμιση των Κρατικών Νοσοκομείων και τη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών Υπηρεσιών για να εξυπηρετηθούν οι καρκινονονοί, οι τραπεζίτες και η ελίτ, καταπατώντας το Δίκαιο και προκαλώντας εξόντωση Καρκινοπαθών που είναι εσκεμμένη ανθρωποκτονία Καρκινοπαθών που ομοιάζει με γενοκτονία με βάση και το Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που παρατίθεται απόσπασμα!

Ο υπογράφων την καταγγελία χωρίς φόβο αλλά με πάθος για τη Δικαιοσύνη και τους Καρκινοπαθείς μας

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

andreou2@cytanet.com.cy

Τηλ. 99-660221