Πάει … βυθίζεται το Κρατικό Νοσοκομείο και ο σώζον εαυτόν σωθήτω!!!

Φίλοι μου, σας μεταφέρω εδώ άρθρο μου με τον πιο πάνω τίτλο, το οποίο δημοσιοποίησα τον Σεπτέμβρη του 2019. Ήδη ολοκληρώνεται η βύθιση του αβύθιστου “τιτανικού”, όπως έτσι ονόμαζαν το Κρατικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Κάποιοι ήδη σήκωσαν τα μανίκια κι ετοιμάζονται να αρπάξουν το Νοσοκομείο και να το κάνουν ιδιωτικό. Έγραψα λοιπόν πέρυσι:

Δεν ξέρω αγαπητοί μου φίλοι αν πρέπει να χαρώ, επειδή τα όσα καταγγέλλω τόσα χρόνια για διάλυση του ΓΝ Λευκωσίας βγαίνουν αληθινά ή να κλάψω  για το χάλι μας και γιατί το μεγάλο κακό έγινε και όσο πάει μεγαλώνει εν γνώσει ΟΛΩΝ, Κυβέρνησης, Υπ. Υγείας, πολιτικών, Θεσμών, ΟΚΥπΥ και πολλών άλλων. Ήδη δυο εφημερίδες αποκαλύπτουν τα όσα συμβαίνουν: η «Καθημερινή» και η «24 ώρες». Αλλά Θεσμοί, όπως η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το υπ. Υγείας παραμένουν σταθερά κωφάλαλοι. Ούτε ακούν, ούτε βλέπουν, γι’ αυτό βουβάθηκαν!!!

Την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου και με τίτλο: «Με κρατικά δεκανίκια τα δημόσια νοσηλευτήρια» η εφημερίδα «Καθημερνή» περιγράφει με μελανά γράμματα την πορεία των Κρατικών Νοσοκομείων, κάτι που εγώ καταγγέλλω εδώ και πολλά χρόνια αλλά η Τράπεζα επέβαλε συσκότιση για να μην ακούγεται. Πιο κάτω ένα απόσπασμα  από το άρθρο του Απόστολου Τομαρά στην «Κ»:

«… Οκτώ μήνες από την έναρξη καταβολής εισφορών και τέσσερις από την εφαρμογή της πρώτης φάσης του ΓεΣΥ την εμφάνισή τους έχουν κάνει σοβαρά προβλήματα που άπτονται της βιωσιμότητας, των κρατικών νοσηλευτηρίων με επιπτώσεις στο ίδιο το δημόσιο σύστημα υγείας, εάν δεν αντιμετωπιστούν τάχιστα και αποτελεσματικά… Συγκεκριμένα όσο και αν ακούγεται παράξενο, ο ΟΚΥπΥ που είναι ο διαχειριστής των δημόσιων νοσηλευτηρίων δεν είναι σε θέση ακόμα να χρεώνει τον ΟΑΥ για τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρουν τα δημόσια νοσηλευτήρια σε ασθενείς. Αποτέλεσμα της ακατανόητης αδυναμίας επίλυσης ενός τόσου σοβαρού ζητήματος, είναι τα έσοδα του ΟΚΥπΥ να μην ισοσκελίζουν τα λειτουργικά έξοδα των δημοσίων νοσηλευτηρίων… Για την αδυναμία των δημόσιων νοσηλευτηρίων να καλύψουν τα έξοδά τους σε περιβάλλον ΓεΣΥ είχε γράψει πρόσφατα η «Κ». Μια τέτοια περίπτωση είναι τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου τα έσοδα του οποίου από κλινικές εξετάσεις δεν καλύπτουν τους μισθούς του προσωπικού που απασχολεί…»

Η δε σημερινή εφημ. «24ώρες» στη σ.14, βάζει φωτογραφία του «αβύθιστου»  Τιτανικού… βυθισμένου στον Ατλαντικό και διερωτάται: «Για ποιο αβύθιστο παμπόρι έλεγε ο Παμπορίδης»;  Και φυσικά αναφέρεται στις δηλώσεις του τέως υπουργού Υγείας Γ. Παμπορίδη που ρητόρευε παραπλανώντας και παρασκηνιακώς αντίθετα ενεργώντας. Κι η εφημ. συνεχίζει με τον υπότιτλο: «Πάει … βυθίζεται το Κρατικό Νοσοκομείο και ο σώζον εαυτόν σωθήτω!!!», μεταφέροντας τις δηλώσεις εμπλεκομένων και για να περιγράψει στη συνέχεια τις μεγάλες απάτες  σε βάρος των ασθενών αλλά και την απόκρυψη των εσκεμμένων θανάτων χιλιάδων Καρκινοπαθών για να επιχρυσώνονται γιατροί, τραπεζίτες, έμποροι υγείας και η ελίτ, που κρύβονται πίσω από το βαθύ κράτος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της εφημ. «24 ώρες» και διαδώστε το μήνυμα  γιατί όπως λέει ο Νομπελίστας Γερμανός συγγραφέας Günter Grass: «Το καθήκον ενός πολίτη είναι να κρατά πάντα το στόμα του ανοικτό»

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

andreou2@cytanet.com.cy