Αναζητούμε ένα Ηρακλή πολιτικό για να σκοτώσει καίρια τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς και της διαπλοκής στον τόπο μας.

Επαναλαμβάνω: ΟΧΙ στον δρ Αδάμου για την προεδρία της Βουλής

Την περασμένη Παρασκευή έστειλα μήνυμα με τίτλο: «Διαφωνούμε με την ανάληψη της προεδρίας της Βουλής από τον δρ Αδάμου» (δες επισυναπτόμενο). Το μήνυμα στάλθηκε  μέσω του διαδικτύου σε όλα τα κόμματα, τους βουλευτές, τους Θεσμούς, τα ΜΜΕ, σε δεκάδες δημοσιογράφους  και σε εκατοντάδες πολίτες . Εξηγούσα γιατί ο δρ Αδάμος δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος της Βουλής, έγραφα ότι ως πρόεδρος του Αντικαρκινικού εκτελεί οδηγίες της Τράπεζας Κύπρου και ανέφερα παραδείγματα. Πήρα συγχαρητήρια από τον απλό κόσμο αλλά τα κόμματα, η Βουλή, τα ΜΜΕ … έπεσαν σε λήθαργο. Στο μήνυμα έβαλα και το τηλέφωνό μου και περίμενα τουλάχιστον να επικοινωνήσει μαζί μου κάποιος από τους Θεσμούς, ή τους δημοσιογράφους ή έστω από τα κόμματα και τους βουλευτές αλλά φευ… η Τράπεζα το απαγορεύει η δε Κυβέρνηση χρησιμοποίησε τους «δαίμονες» του Προέδρου για να σκάσουν όλοι. Μόνο οι Οικολόγοι έκαναν μια πρόταση: Άμεση διάλυση της Βουλής και νέες εκλογές για να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία.

Όπως ανέφερα στην καταγγελία μου ο δρ Αδάμου έλαβε μέρος στη σύνταξη της Στρατηγικής του Καρκίνου που ακολούθως ενέκρινε η Βουλή το 2009. Στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της  επιτροπής από το 2010-2015 για εφαρμογή της Στρατηγικής, η οποία προνοούσε Κρατικά Ογκολογικά-Ακτινοθεραπευτικά στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. Αλλά για 5 χρόνια δεν έκανε τίποτε γιατί του το απαγόρεψε η Τράπεζα, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια. Για τις «υπηρεσίες» του  η Τράπεζα τον έκανε πρόεδρο του Αντικαρκινικού. Αυτόματα έγινε μέλος του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας, μαζί με τον ΠΑΣΥΚΑΦ και τη Europa Donna., οι τρεις «προστάτες» των Καρκινοπαθών!!!

Η Στρατηγική του Καρκίνου, που ψήφισε η Βουλή το 2009, παρεμπόδιζε τα σχέδια της Τράπεζας για διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών, αντίθετα επέβαλλε δημιουργία Κρατικών Ακτινοθεραπευτικών,  έτσι έφτιαξαν μια νέα «επιτροπή επικαιροποίησης της Στρατηγικής του Καρκίνου» με πρόεδρο τη Στέλλα Κυριακίδου, η οποία  έχει κληρονομικά οικονομικά συμφέροντα στην Τράπεζα. Στην «νέα» επιτροπή ήταν ΜΟΝΟ συνεργάτες της Τράπεζας (αν θέλεις να σκοτώσεις μια ιδέα φτιάξε μια επιτροπή), η οποία εισηγείται: «Την άμεση ενοποίηση των υφισταμένων Ογκολογικών Τμημάτων, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μαζί με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ώστε να λειτουργούν κάτω από μια διοικητική δομή».  Παρόλο που η Στέλλα Κυριακίδου και ο δρ Αδάμου ήταν το 2019 βουλευτές, έβαλαν τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις της Βουλής στον κάλαθο των αχρήστων, διατάχθηκε το Υπ. Υγείας να κατεβάσει παράνομα από το διαδίκτυο την εγκριθείσα το 2009 από τη Βουλή Στρατηγική του Καρκίνου και να ανεβάσει τη δική τους που ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατατέθηκε προς έγκριση στη Βουλή. Δηλαδή ο βουλευτής δρ Αδάμου απαξίωσε τη Βουλή, έφτυσε στον ψήφο των βουλευτών, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της Τράπεζας και της ολιγαρχίας που εκμεταλλεύονται τον Καρκίνο ως το δικό τους χρυσορυχείο.

Η κλίκα αυτή, Αντικαρκινικός, ΠΑΣΥΚΑΦ, Europa Donna και Τράπεζα Κύπρου, επικαλούμενη την παράνομη Στρατηγική Καρκίνου του 2019, δικτατορικά ζητεί να διαλυθεί το Κρατικό Ογκολογικό της Λευκωσίας, να γίνει Ογκολογικό στο Κρατικό Νοσοκομείο της Λάρνακας το οποίο, όμως, να διευθύνεται από την Τράπεζα!!! Σε ποια χώρα της ΕΕ ή/και του κόσμου οι Ιδιωτικού Δικαίου κλινικές μπαίνουν σε Κρατικό Αυτόνομο Νοσοκομείο για να αρπάζουν και να εκμεταλλεύονται τους Καρκινοπαθείς;;; Και όσοι γνωρίζουν παρασκήνια, κάποιοι λειτουργοί του ΟΚΥΠΥ αντιδρούν σ’ αυτή την παρανομία και απειλούνται με απόλυση!!!

Ολοκληρώνοντας, ο δρ  Αδάμου εσκεμμένα και παράνομα έβαλε τις αποφάσεις τις Βουλής στον κάλαθο των αχρήστων και τώρα κάποιοι θέλουν να τον επιβραβεύσουν με την ανάδειξή του στη θέση του προέδρου της Βουλής για να επιβάλει τη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών για τα συμφέροντα της Τράπεζας και για να αποδειχθεί ακόμη μια φορά πόσο  διεφθαρμένη χώρα είμαστε, όπου η διαπλοκή και το έγκλημα εκτελείται από εκπροσώπους της Βουλής και όχι μόνο. Να αποδειχθεί, επίσης ότι η Τράπεζα έβαλε υπό τις διαταγές της: τη Δικαιοσύνη, τη Βουλή, τις Ογκολογικές Υπηρεσίες που είναι ο «διάδρομος» για την ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Νοσοκομείων προς όφελος των ιδιωτών εμπόρων υγείας και της ίδιας της Τράπεζας. Η ανάδειξη του δρ Αδάμου, λοιπόν, θα αποδείξει ότι όσα κεφάλια και να κόψουμε από τη Λερναία Ύδρα, αυτή είναι αθάνατη, βουτηγμένη στο βρόμικο βαλτότοπο της σκοτεινής στοάς της κι ότι μπορεί να αναδεικνύει ακόμη και πρόεδρο της Βουλής για να εκτελεί τις οδηγίες της. Γι’  αυτό προειδοποιώ κι επιμένω: ΟΧΙ στον δρ Αδάμου για την προεδρία της Βουλής. Αναζητούμε ένα Ηρακλή πολιτικό για να σκοτώσει καίρια τη Λερναία Ύδρα της διαφθοράς και της διαπλοκής στον τόπο μας.

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

[email protected]

Τηλ. 99-660221