Διαφωνούμε με την ανάληψη της προεδρίας της Βουλής από τον δρ Αδάμου

          Οι τελευταίες εξελίξεις με το θέμα των «χρυσών διαβατηρίων»  απέδειξε πόσο σαθρό σύστημα έχουμε, όταν βουλευτές αντί να εργάζονται για το κοινό καλό κι αυτούς που τους ανέδειξε, βολεύονται οι ίδιοι καταπατώντας ανήθικα τον όρκο που έδωσαν στη Βουλή και τις υποσχέσεις που έδωσαν στους ψηφοφόρους αλλά καταπατώντας συνάμα και κάθε έννοια Δικαίου και το ίδιο το Σύνταγμα.

          Αυτές οι εξελίξεις απέδειξαν πώς σκέφτονται κάποιοι πολιτικοί αλλά και πώς πράττουν στο παρασκήνιο. Να ευχαριστήσουμε το Αλ Τζαζίρα που παρόλο που χρησιμοποίησε παράνομους τρόπους παγίδευσης εντούτοις πέτυχε την αποκάλυψη της μεγάλης βρομιάς, της διαπλοκής και της διαφθοράς στον τόπο μας, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα κυπριακά ΜΜΕ γνώριζαν αλλά τα αποσιωπούσαν… λόγω διαφημίσεων, χορηγήσεων και «δανείων». Τώρα ηρωικά ξεσπαθώνουν!!!

          Δυστυχώς, κάποια πολιτικά κόμματα προωθούν τώρα την ανάδειξη του δρος Αδάμου στη θέση του προέδρου της Βουλής και διαφωνούμε κάθετα γιατί είναι μέρος της διαπλοκής κι εξηγούμαι:

  1. Με τη δική του συνδρομή στις συζητήσεις όλων των φορέων που εμπλέκονται με τις Ογκολογικές Υπηρεσίες, από το 2004-2009, έγινε η Στρατηγική του Καρκίνου, την οποία ψήφισε ομόφωνα η Βουλή το 2009 και που προνοούσε κρατικά Ογκολογικά-Ακτινοθεραπευτικά στη Λευκωσία και τη Λεμεσό. (Έχω τη Στρατηγική του 2009 σε ηλεκτρονική μορφή)
  2. Ακολούθως ανέλαβε πρόεδρος της επιτροπής για εφαρμογή της Στρατηγικής για την περίοδο 2010-2015. Δυστυχώς, δεν προχώρησε με την εφαρμογή της Στρατηγικής επειδή, όπως δημόσια είπε με θρασύτητα ότι, «ηρνείτο η Τράπεζα Κύπρου να δεχτεί δημιουργία Κρατικών Ογκολογικών».
  3. Για την «επιτυχία του» αυτή η Τράπεζα τον διόρισε πρόεδρο του Αντικαρκινικού και παράλληλα μέλος του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας.
  4. Ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας συμβάλλει ώστε από το 2013 η Επιτροπή να μη δέχεται δικτατορικά συζήτηση για τα Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά.
  5. Το 2019 ο δρ Αδάμου έγινε μέλος της νέας επιτροπής για τον καταρτισμό νέας Στρατηγικής Καρκίνου, στην οποία επιτροπή συμμετέχουν μόνο συνεργάτες της Τράπεζας υπό την προεδρία της Στέλλας Κυριακίδου, η οποία έχει κληρονομικά οικονομικά συμφέροντα στην Τράπεζα Κύπρου.
  6. Η λεγόμενη νέα Επιτροπή πήρε τη Στρατηγική Καρκίνου που ψήφισε η Βουλή το 2009, αφαίρεσαν από μέσα ότι έχει σχέση με Κρατικά Ογκολογικά-Ακτινοθεραπευτικά και πρόσθεσαν ότι ζητούν:  «… Την άμεση ενοποίηση των υφισταμένων Ογκολογικών Τμημάτων, Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, μαζί με το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, ώστε να λειτουργούν κάτω από μια διοικητική δομή». Αυτή η Νέα Στρατηγική ΔΕΝ πήγε ΠΟΤΕ στη Βουλή, πέρασε από το Υπ. Συμβούλιο μόνο, και έγινε διάταγμα βάζοντας τη Βουλή στα παλιά τους τα παπούτσια, ωσάν να βρισκόμαστε σε δικτατορικό καθεστώς του «αποφασίζω και διατάσσω».! Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες το Υπ. Υγείας κατέβασε τη Στρατηγική που ψήφισε η Βουλή από το διαδίκτυο κι ανάρτησε τη Στρατηγική της Στέλλας Κυριακίδου κι ο δρ Αδάμος, ως βουλευτής, όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά έλεγε πως «είναι καιρός να τεθούν οι Ογκολογικές Υπηρεσίες κάτω από την Τράπεζα». (Έχω αυτή τη Στρατηγική του 2019 σε ηλεκτρονική μορφή)
  7. Στον ΠΟΛΙΤΗ δημοσιεύτηκε πρόσφατα, στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι: «…Καθυστερεί η Μονάδα Φροντίδας Καρκινοπαθών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας». Όπως αναφέρεται η πρωτοβουλία για λειτουργία Μονάδας Καθημερινής Φροντίδας Καρκινοπαθών στηρίζεται από τον Αντικαρκινικό, τον ΠΑΣΥΚΑΦ, την Europa Donna, οι οποίοι είναι μέλη του ΔΣ του ΟΚΤΚ και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Στόχος τους, να έλθουν μετά να μας πουν ότι αφού οι επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου θα εξυπηρετούνται από το Ογκολογικό της Λάρνακας, το οποίο φυσικά θα διευθύνεται από το Ογκολογικό της Τράπεζας, να καταργήσουμε το Κρατικό Ογκολογικό της Λευκωσίας αφού στη Λευκωσία είναι ήδη το ιδιωτικό Ογκολογικό της Τράπεζας που εξυπηρετεί τους καρκινοπαθείς!!! Σε ποια χώρα της ΕΕ ή/και του κόσμου οι Ιδιωτικού Δικαίου κλινικές μπαίνουν σε Κρατικό Αυτόνομο Νοσοκομείο για να αρπάζουν και να εκμεταλλεύονται τους Καρκινοπαθείς;;; Και όσοι γνωρίζουν παρασκήνια, κάποιοι λειτουργοί του ΟΚΥΠΥ αντιδρούν σ’ αυτή την παρανομία και απειλούνται με απόλυση!!!

Μετά από όλα αυτά υποβάλλουμε ότι ο δρ Αδάμος ο οποίος συμμετέχει στην διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών για τα οικονομικά κι άλλα συμφέροντα ΜΟΝΟ της Τράπεζας και το κακό των ασθενών και του δημοσίου χρήματος, και στη συνέχεια παράδοση των Κρατικών Νοσοκομείων στους ιδιώτες δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος της Βουλής. Ο δρ Αδάμου καταπατεί τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Ασθενών, καθώς και συμμετέχει στη σπατάλη δημοσίου χρήματος καθώς είναι κάτω από την Τράπεζα Κύπρου.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ λοιπόν ο δρ Αδάμου να γίνει πρόεδρος της Βουλής.

Έχω στη διάθεση των ΜΜΕ, των βουλευτών, του Γεν. Εισαγγελέα, του Γεν. Ελεγκτή, των Θεσμών και της Αστυνομίας και κάθε ενδιαφερόμενου όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την εμπλοκή του δρ Αδάμου στο φαγοπότι των Ογκολογικών Υπηρεσιών.

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

[email protected]

Τηλ. 99-660221