Η οικογενειοκρατία της Τράπεζας Κύπρου και το plan B του ΓεΣΥ

Καλημέρα καλοί μου φίλοι με την ευχή το 2019 να φέρει όλα τα καλά που ονειρευόμαστε,

Ήδη η νέα χρονιά μπήκε με πολλές και ευεργετικές βροχές και είναι ευχάριστο να ακούς τους γεωργούς «βρέχει χρυσάφι».

Ευχάριστο είναι ακόμη ότι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της Τράπεζας Κύπρου με τα Δικαστήρια. Ο ΕΛ.Α-ΖΩ έχει πικρή εμπειρία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2005 κερδίσαμε προσφυγή από 17 άτομα, μεταξύ αυτών και μια Τουρκοκύπρια, στο Ανώτατο Δικαστήριο που είχε ωα αποτέλεσμα να καταδικαστεί η Δημοκρατία στα έξοδα της δίκης και πετύχαμε να μην κλείσει το Κρατικό Ογκολογικό, όπως ζητούσε η Τράπεζα Κύπρου, και με βάση την απόφαση  να μεταφερθεί το Κρατικό Ογκολογικό «ως έχει» στο Νέο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Μετά από απεργία 182 ημερών στην Πλατεία Ελευθερίας και διαμαρτυρίες η Κυβέρνηση αποδέχτηκε να γίνει η μεταφορά, τον Οκτώβρη του 2006.  Αλλά το Κράτος στη συνέχεια αρνείται να κάνει Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα, οπόταν 6 άτομα, Καρκινοπαθείς και συγγενείς τους, προσφύγαμε το 2008 στη Δικαιοσύνη κατά του Κράτους και του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου και αποδέχτηκαν να μαρτυρήσουν υπέρ μας 4 Καρκινοπαθείς. Την Τράπεζα Κύπρου ανέλαβε να υπερασπιστεί το γραφείο του Πολυβίου και Χρυσαφίνη, ενώ τον ΕΛ.Α-ΖΩ ανέλαβε να υπερασπιστεί ο Λουκής Λουκαΐδης. Η Τράπεζα έφερε ένσταση γιατί τάχατες χαλά το καλό της όνομα, που το δικαστήριο την απέρριψε. Άλλαξε ακολούθως δικαστής και ανέλαβε ο δικαστής Τεύκρος Οικονόμου, του οποίου η σύζυγος εργαζόταν στην Τράπεζα Κύπρου. Για 6 χρόνια η δίκη αναβαλλόταν, στο μεταξύ έφευγαν από τη ζωή ένας-ένας οι 5 από τους 6 που κατέθεσαν την αγωγή και στο τέλος έφυγαν για το μεγάλο ταξίδη και οι 4 μάρτυρες Καρκινοπαθείς. Ο μόνος επιζών ήταν ο Χρ. Ανδρέου, ο οποίος ενεργούσε εκ μέρους της μακαρίτισσας συζύγου του Θεανώς, οπόταν μείναμε χωρίς μάρτυρες υπεράσπισης και ζητήσαμε με θλίψη μας εξαναγκαστήκαμε να αποσύρουμε την αγωγή τον Ιανουάριο του 2014 και λόγω της χαράς της η Τράπεζα Κύπρου δεν ζήτησε δικηγορικά έξοδα. Μετά από λίγους μήνες, τον Σεπτέμβρη του 2014, ο δικαστής Τεύκρος Θ. Οικονόμου, Δ., προήχθη σε Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο ΕΛ.Α-ΖΩ ετοιμάζει έκθεση των όσων συνέβησαν σε βάρος των Καρκινοπαθών και του Κρατικού Ογκολογικού της Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια, με εντολή και ψευδολογίες της Τράπεζας Κύπρου και του Ογκολογικού της Τράπεζας, οι οποίοι αφήνουν χιλιάδες Καρκινοπαθείς χωρίς ακτινοθεραπεία και τους το αποκρύβουν για να κερδίζουν χρήματα, την οποία έκθεση θα παραδώσει στη Βουλή, στην GRECO (Ομάδα Κρατών  κατά της Διαφθοράς) του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα δοθεί επίσης στα ΜΜΕ ώστε να σταματήσουν επιτέλους Χρ. Ανδρέου

οι επί πληρωμή καταχωρήσεις της Τράπεζας στα ΜΜΕ με ψευδολογίες, όπως: «δεν υπάρχουν λίστες αναμονής στην ακτινοθεραπεία» και το ψευδό success story της δήθεν μεγάλης της προσφοράς, τη στιγμή που πήρε τα τελευταία χρόνια πάνω από €400 εκ. ως παράνομη κρατική χορηγία. Αν δε βρούμε δικηγόρο που να μη φοβείται να τα βάλει με την Τράπεζα Κύπρου και να μην έχει μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις από τον ΕΛ.Α-ΖΩ, θα προσφύγουμε ξανά στα Δικαστήρια και ίσως και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σας επισυνάπτουμε άρθρο στην εφημ. «24 ώρες» όπου θα δείτε την οικογενειοκρατία της Τράπεζας Κύπρου και ελπίζω να αντιληφθείτε γιατί η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου είναι φανατικά εναντίον της δημιουργίας Κρατικού Ογκολογικού-Ακτινοθεραπευτικού στο Νέο ΓΝ Λευκωσίας και απαιτεί με ψευδολογίες να έχει η Τράπεζα Κύπρου το μονοπώλιο των Ογκολογικών Υπηρεσιών και παράλληλα θα αντιληφθείτε γιατί κάποια πολιτικά πρόσωπα που βολεύτηκαν από την Τράπεζα Κύπρου κάνουν πώς δεν βλέπουν τα όσα συμβαίνουν και αδιαφορούν ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας ταλαιπωρούνται και πεθαίνουν αβοήθητοι για να βγάλουν οι τραπεζίτες, οι έμποροι υγείας και οι επίορκοι γιατροί περισσότερα χρήματα.

Παράλληλα σας επισυνάπτουμε το plan B του ΓεΣΥ.

Υπογράφω πιο κάτω ώστε αν δεν λέω την αλήθεια κάποιοι να τολμήσουν να με καταγγείλουν επωνύμως και με έγγραφα

Dum spiro spero  Όσο Ζω Ελπίζω

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Ερευνητής, συγγραφέας και εκδότης

[email protected]

Τηλ. 99-660221