Η χειραγώγηση των Ογκολογικών Υπηρεσιών από την ΟΣΑΚ και το ρουσφέτι προς τραπεζίτες. Η απόφαση της ΕΕ

Παρακαλούμε στείλτε το μήνυμα στους φίλους σας. Βοηθήστε να μαθευτεί η ΑΛΗΘΕΙΑ

Το δίδυμο διαφθορά και η διαπλοκή στον τόπο μας είναι πλέον αυταπόδεικτο, είναι καταγραμμένο διεθνώς,  είναι ένας «βρώμικος πόλεμος» και δεν χρειάζεται να πείσουμε κανένα. Είναι διάχυτο παντού, το ακούμε στους κρατικοδίαιτους και αυτούς που παρασιτίζονται από το λεφτόδεντρο των τραπεζιτών και των εμπόρων και όποια πέτρα σηκώσεις θα το βρεις μασκαρεμένο με ωραία επίθετα, όπως: Φιλάνθρωποι, εταιρική ευθύνη, για το καλό των ασθενών κ.ά. και τους απονέμονται  ο τίτλος του «ευεργέτη», ενώ υπάρχει ένα ληστρικό φαγοπότι στο ΓεΣΥ.

Το χρονικό ενός προαγγελθέντος θανάτου από αυτούς που ανέλαβαν να στηρίξουν τους Καρκινοπαθείς

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου της 4ης Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), εξέδωσε ανακοίνωση και ζητεί: «Την ανάγκη άμεσης επικαιροποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Καρκίνου στην Κύπρο και τη δημιουργία Ινστιτούτου Καρκίνου Κύπρου ως μετεξέλιξη της Εθνικής Επιτροπής, και ενοποίηση των ογκολογικών υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος, μέσω της ύπαρξης ενός σύγχρονου, ολιστικού Ογκολογικού Κέντρου». Δυστυχώς απέκρυψαν ότι εννοούν το Ογκολογικό της Τράπεζας, πληροφορία που αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ στη λεγόμενη «επικαιροποιμένη» Στρατηγική του 2019, η οποία  ποτέ δεν παρουσιάστηκε στη Βουλή για να ψηφιστεί!. Υποβάλλουν το ψευδεπίγραφο δίλημμα ότι το Κράτος είναι μη λειτουργικό και ανίκανο να διαχειριστεί στα Κρατικά Νοσοκομεία τις Ογκολογικές Υπηρεσίες, ενώ το ιδιωτικό Ογκολογικό της Τράπεζας είναι καλύτερο ως διαχειριστής, παραγνωρίζοντας εσκεμμένα ότι το ΟΚΤΚ πήρε κρατική χορηγία (1998-2019) πάνω από €600 εκ. ενώ από το 2013 το Κράτος γύρισε την πλάτη στο Κρατικό Ογκολογικό, γιατί τάχα «δεν έχει» €12 εκ. για να κάνει Κρατικό Ακτινοθεραπευτικό στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ώστε να εξυπηρετεί με ακτινοθεραπεία τουλάχιστον 1.000 Καρκινοπαθείς τον χρόνο. Το υποστελεχώνει και το υποχρηματοδοτεί!

Η  πρόταση της ΟΣΑΚ μπορεί να χαρακτηριστεί ως πρακτική ξεπουλήματος της κρατικής περιουσίας κι ως πολιτική εγκατάλειψης των Κρατικών Νοσοκομείων αλλά και των Καρκινοπαθών και παράδοση του κρατικού πλούτου, των Κρατικών Νοσοκομείων και τα επικερδή Τμήματα, τα «φιλέτα», σε τραπεζίτες κι εμπόρους Υγείας! Μας υποβάλλουν, ακόμη την πλάνη των ιδιωτικοποιήσεων η οποία όμως οδηγεί στην υποκατάσταση του κοινωνικού κράτους από εμπόρους, υποβάλλοντας ότι δήθεν θα σώζονται ζωές! Αλλά αυτή τη στιγμή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, ταλαιπωρούνται άδικα Καρκινοπαθείς και πολλοί άδικα πεθαίνουν, που είναι εσκεμμένη κρατική δολοφονία πολιτών. Μάλιστα εν γνώσει της ΟΣΑΚ και το αποκρύβουν. Υποβάλλει αποξένωση κρατικής περιουσίας ή/και υπηρεσιών η οποία δεν σκοπεύει την εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά υπηρετεί αποδεδειγμένα το κεφάλαιο και είναι ληστρικό φαγοπότι σε βάρος του δημοσίου χρήματος αλλά προκειμένου και της Υγείας των πολιτών.

Με λίγα λόγια η ΟΣΑΚ καθίσταται συμμέτοχος στην απόπειρα διάλυσης των Κρατικών Νοσοκομείων όταν ζητεί να καταργηθεί η Στρατηγική του Καρκίνου που δημιουργήθηκε συλλογικά από περισσότερους από 25 επιστήμονες και εμπλεκόμενους στη συμπαράσταση των Καρκινοπαθών μετά από 4 χρόνια συζητήσεων και που εγκρίθηκε το 2009 από το Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως από την Ολομέλεια της Βουλής, σχεδόν παμψηφεί, πλην 1 ψήφου.

«Αν θες να σκοτώσεις μια ιδέα φτιάξε μια επιτροπή»

Η μοναδική αρνητική ψήφος στην Ολομέλεια της Βουλής το 2009, η οποία έχει οικονομικά κληρονομικά συμφέροντα στην Τράπεζα Κύπρου, οργάνωσε «Επιτροπή Καρκίνου» το 2016 από 7 άτομα, με μοναδικό στόχο την παράδοση των Κρατικών Ογκολογικών στην Τράπεζα.  Από τα 7 μέλη της Επιτροπής οι 5 ήταν συνεργάτες του Ογκολογικού της Τράπεζας! Παράλληλα, και για στήριξη των προσπαθειών της, προώθησε στη Βουλή ένα Νόμο, τον «Περί της Διαδικασίας Διαβούλευσης Κρατικών και Άλλων Υπηρεσιών σε Θέματα που Αφορούν Ασθενείς, Νόμος του 2016 (46(I)) ότι (η ΟΣΑΚ) θα αγωνιστεί για μια ολιστική, ισομερή και κοινωνική υγειονομική περίθαλψη, με επίκεντρο τους ασθενείς, ως κοινωνικός εταίρος του κράτους σε θέματα που αφορούν ασθενείς. Κάθε υπηρεσία η οποία πρόκειται να αποφασίσει για θέματα που αφορούν με οποιοδήποτε τρόπο άμεσα ή έμμεσα ομάδες ασθενών διαβουλεύεται προτού αποφασίσει σχετικά με την ΟΣΑΚ».

Τώρα η ΟΣΑΚ, με απούσα τη διαφάνεια, καταχρώμενη τον Νόμο που την επέβαλε, θέλει να επιβάλει ιδιοτελείς σκοπούς ζητώντας τη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών και να δοθούν στην Τράπεζα, για να εξυπηρετήσει τα θέλω τραπεζιτών, των εμπόρων υγείας και επίορκων ιατρών που μετέτρεψαν τον Καρκίνο ως ιδιωτική τους επιχείρηση, αλλά και την εξυπηρέτηση της Αρνητικής ψήφου στη Βουλή το 2009, αδιαφορώντας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Ασθενών, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα των Καρκινοπαθών, παραγνωρίζοντας ότι οι τραπεζίτες εκμεταλλεύονται τον καρκίνο ως να ήταν το χρυσορυχείο τους, ακόμη αδιαφορεί ότι παραπλανούν όσο αφορά τα ετήσια νέα περιστατικά καρκίνου, ότι πεθαίνουν αβοήθητοι καρκινοπαθείς κι ότι γίνεται κερδοσκοπία σε βάρος του δημοσίου χρήματος.

Απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου, Μαφιόζικη συμπεριφορά, Εισήγηση Γεν. Ελεγκτή, Έκθεση dr Liz

1. Το 2004, όταν η Κυβέρνηση αποπειράθηκε να κλείσει το Κρατικό Ογκολογικό κατ’ εντολή της Τράπεζας, 16 άτομα, Καρκινοπαθείς ή/και συγγενείς τους, προσφύγαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο τον Ιούνιο του 2005 μας δικαίωσε και δόθηκε οδηγία να μην κλίσει, αλλά: «Να μεταφερθεί το Κρατικό Ογκολογικό από το Παλαιό Νοσοκομείο στο Νέο ως έχει» και τότε είχε 3 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα και Θάλαμο με 22 κλίνες.

2. Το 2010, κατά τη μεταφορά από το παλαιό Νοσοκομείο στο νέο, 1 ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα επιφανειακής ακτινοβολίας, αξίας Ꞓ300.000, εξαφανίστηκε (!), παράλληλα, και δήθεν κατά λάθος, έπεσε μπουλντόζα στα άλλα 2 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα κοβαλτίου, αξίας Ꞓ1 εκ. και τα κατέστρεψε. Το καταγγείλαμε αλλά ΟΛΟΙ, Αστυνομία, Υπ. Υγείας, Βουλή, Γεν. Εισαγγελία, τηρούν έκτοτε σιγή ιχθύος!

3. Το 2014 ο Γεν. Ελεγκτής έστειλε επιστολή προς το Υπ. Υγείας και τη Βουλή υποβάλλοντας ότι το ΟΚΤΚ παίρνει παράνομα μεγάλα ποσά ως κρατική χορηγία (τότε έπαιρνε κάπου Ꞓ31 εκ. ετησίως) και ότι μένουν ασθενείς χωρίς ακτινοθεραπεία λόγω έλλειψης μηχανημάτων ακτινοθεραπείας και εισηγήθηκε να γίνουν κρατικά ακτινοθεραπευτικά με το σύστημα στρατηγικού επενδυτή (ΡΡΡ) ώστε το κράτος, χωρίς να βάλει ούτε ένα σεντ και να μη επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός. Ήλθαν 2 πολυεθνικές εταιρίες είδαν το Υπ. Υγείας και έκαναν προστάσεις γραπτώς. Το Υπ. Υγείας ποτέ δεν τους απάντησε θετικά ή αρνητικά!!!

4. Το 2014 το Υπ. Υγείας κάλεσε από την Αυστραλία τη Dr Liz Kenny, η οποία στην έκθεσή της αναφέρει ότι στο ΟΚΤΚ γινόταν ακτινοθεραπεία ΜΟΝΟ στο 30% αντί στο 65% και το απόκρυβαν με στατιστικές παραπληροφόρησης. Σύμφωνα δε με τον πληθυσμό της Κύπρου και την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πρακτική έπρεπε από το 2020 να είχαμε τουλάχιστον 7-8 Γραμμικούς ώστε να γίνεται ακτινοθεραπεία στο 65% των νέων περιστατικών. Αποτέλεσμα, σήμερα 2022, στα κρατικά νοσοκομεία να μην υπάρχει ούτε ένα ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, περισσότεροι από 1.200 καρκινοπαθείς ετησίως να μην παίρνουν την πρέπουσα ακτινοθεραπεία, να μην ενημερώνονται σωστά οι ασθενείς, να τους κάνουν αντιδεοντολογικά χημειοθεραπεία και κάποιοι άδικα και εγκληματικά να χάνουν τη ζωή τους. Αυτό είναι Κρατικό Έγκλημα που ενέχει θέση Κρατικής εσκεμμένης δολοφονίας πολιτών για χάρη οικονομικών συμφερόντων ιδιωτών και ΟΛΟΙ το αποκρύβουν.

Πρόσφατη απόφαση της ΕΕ

Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή για τον Καρκίνο στην ΕΕ (BECA), ημερ. 7.1.2022: (άρθρο 104) «Εκφράζει τη λύπη για το γεγονός ότι οι ασθενείς εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες πρόσβασης σε ποιοτικές, δημόσιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, καθώς πολλά ογκολογικά τμήματα σε δημόσια νοσοκομεία υποφέρουν,· ζητεί τη δημιουργία τμημάτων ακτινοθεραπείας υψηλής ποιότητας και σύγχρονων ογκολογικών κέντρων στα δημόσια νοσοκομεία, με βάση τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές και σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επιστημονικά στοιχεία).

(άρθρο 66) «Υποστηρίζει τη βελτίωση και την αυξημένη και ίση πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ακτινοθεραπεία στην ΕΕ … αυξημένης κοινοτικής χρηματοδότησης για τα κράτη μέλη για την επέκταση της ακτινοβολίας τους υποδομές θεραπείας και μεγαλύτερες επενδύσεις κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων έρευνας και καινοτομίας στην έρευνα ακτινοθεραπείας»

Ερωτούμε ευθέως και ενυπόγραφα την ΟΣΑΚ, ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

1. Έστω μια χώρα στην ΕΕ που δεν έχει Κρατικά Ογκολογικά ή που δίνονται μονοπωλιακά οι ογκολογικές υπηρεσίες σε ιδιώτες; Εμείς που το ψάξαμε λέμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΙΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ! Και γιατί προωθείτε την ιδιωτικοποίηση των Ογκολογικών Υπηρεσιών σε μια Τράπεζα με υποβάθμιση των Κρατικών Νοσοκομείων;

2. Ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση στην ΕΕ δηλώνει ότι τα νέα περιστατικά καρκίνου το 2020 ήταν πάνω από 5.300 ενώ στην Κύπρο δηλώνει ακόμη και σήμερα ΜΟΝΟ 3.300, που είχαμε πριν από 10 χρόνια, το 2011; Κι αυτό για να μην κάνει το κράτος Κρατικά Ακτινοθεραπευτικά; Ότι την ακτινοθεραπεία τη χρειάζεται το 65% των Καρκινοπαθών ενώ τώρα δίνεται μόνο στα 2/3 αυτών που τη χρήζουν και το άλλο 1/3 ταλαιπωρείται ή/και πεθαίνει αβοήθητο;

3. Ότι η «ολιστική» θεραπεία του Καρκίνου που επικαλείστε, παγκόσμια γίνεται σε Τριτοβάθμια Νοσοκομεία, όπου συνυπάρχουν ΟΛΕΣ οι ιατρικές και παραϊατρικές ιδιότητες και υπηρεσίες, ΟΛΕΣ αναγκαίες για  ολιστική θεραπεία Καρκινοπαθών, κι ότι στην Κύπρο ΜΟΝΟ το Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι Τριτοβάθμιο, αλλά δεν έχει ακτινοθεραπευτικό γιατί παρεμποδίζεται από ιδιώτες τραπεζίτες. Ότι το ΟΚΤΚ έχει ΜΟΝΟ την Ογκολογία-Παθολογία και την Ακτινοθεραπεία αλλά δεν έχει πολλές άλλες αναγκαίες ιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες, όπως π.χ. Χειρουργικό, Ορθοπεδικό, Γυναικολογικό, Νευρολογικό, Πνευμολογικό, Φυσιοθεραπεία κ.ά. και στέλνει τους ασθενείς σε ιδιώτες;

4. Ότι λόγω μονοπωλίου των ακτινοθεραπευτικών από τα δύο ιδιωτικά Ογκολογικά υπερδιπλασίασαν τις τιμές ογκολογικών υπηρεσιών προ τον ΟΑΥ του ΓΕΣΥ; Και ότι τα Αυτόνομα Κρατικά Νοσοκομεία χωρίς Ογκολογικά θα στερούνται ασθενείς «πελάτες» και οικονομικούς πόρους που θα το κρατήσουν στη ζωή;

            Πρόκληση για δημόσια συζήτηση

Όλα αυτά τα εξωφρενικά των μεγαλοκαρχαριών του συστήματος τα καταγγείλαμε πρόσφατα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας (Δεκέμβρη 2021), ενώπιον και του ΟΣΑΚ, και εκκωφαντικά ΟΛΟΙ οι παρόντες σιώπησαν, ακόμη και οι παρόντες δημοσιογράφοι όλων των ΜΜΕ έκαναν τα στραβά μάτια. Κύριοι της ΟΣΑΚ, σταματήστε να χειραγωγείτε τις Ογκολογικές Υπηρεσίες για να εξυπηρετήσετε οικονομικά συμφέροντα ιδιωτών και τραπεζιτών ή να ξεπληρώσετε υποχρεώσεις για την ύπαρξή σας. Ο ρόλος της ΟΣΑΚ είναι να προστατεύει τα Δικαιώματα των Ασθενών και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και όχι των εκμεταλλευτών της Υγείας των Καρκινοπαθών. Η αφωνία πολιτικών, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και «διανοούμενων» και η μη απόδοσης της Δικαιοσύνης ενθαρρύνει τα εγκληματικά στοιχεία να συνεχίσουν την αντικοινωνική συμπεριφορά τους.

Αντί, λοιπόν, κύριοι της ΟΣΑΚ, να κάνετε πατερναλιστικές υποδείξεις μονολογώντας, σας προσκαλούμε σε ΔΗΜΟΣΙΑ συζήτηση όπου με έγγραφα να αποδείξει ένας έκαστος ενώπιον κόσμου, επιστημόνων  και δημοσιογράφων, ποιος έχει δίκαιο. Περιμένουμε και ήμαστε στη διάθεση οποιασδήποτε Αρχής, της Βουλής και των ΜΜΕ.

Επωνύμως και ενυπόγραφα

Χρ. Ανδρέου,

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

Τηλ. 99 660221