ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Έρμαιο αλλότριων ορέξεων και στη δίνει των μαγειρείων των τραπεζιτών και των εμπόρων υγείας!

Το καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια, ότι η Τράπεζα Κύπρου ζητεί τη διάλυση των Κρατικών Ογκολογικών ώστε να έχει το απόλυτο μονοπώλιο των Ογκολογικών Υπηρεσιών αλλά, δυστυχώς, και την εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών. Οι τραπεζίτες και οι έμποροι υγείας, με τη δύναμη του χρήματος και τις εξαγορές συνειδήσεων, το ρουσφέτι, τη διαπλοκή και τη διαφθορά,  λειτουργούν ως παρακράτος  και προτάσσουν το προσωπικό τους οικονομικό συμφέρον και αδιαφορούν για το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Σφετερίζονται τους Καρκινοπαθείς και συμπεριφέρονται όπως η κατοχική Τουρκία.  Δημιουργούν προβλήματα, συνήθως με παραπλανήσεις κι ακολούθως καθοδηγούν κράχτες και ΜΜΕ πώς να αντιδράσουν κι έτσι ρυμουλκούν και χειραγωγούν εξελίξεις προς το δικόν του όφελος.

Ποτέ τους δεν τόλμησαν δημόσια να μας διαψεύσουν δημόσια με έγγραφα, όπως πάντα κάνουμε εμείς, απλά λένε ψευδώς ότι: «… δεν υπάρχει λίστα αναμονής στην ακτινοθεραπεία». Προσπαθούν μέσω τρίτων να μας δαιμονοποιήσουν και περιθωριοποιήσουν και στην αποτυχία τους τώρα ζητούν ακόμη και να μας φυλακίσουν για να σιωπήσουμε!

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, κ. Ζαχαρίας Κουλίας είπε στη Βουλή πρόσφατα (20/9/2016), μόλις άνοιξε η Βουλή από τις καλοκαιρινές διακοπές:

«Πρώτο θέμα είναι να το αφιερώσουμε στην επιτροπή υγείας, κ. Υπουργέ Υγείας, αλλά άκουσα το εξής: Ότι τα ογκολογικά τα πήραν οι τράπεζες! Δεν ξέρω να έχει κανένα κράτος πάνω στη γη που τα ογκολογικά να τα πήραν οι τράπεζες, αν είναι ποτέ δυνατό, είναι μομφή επίθεσης που εσύ παρέλαβες ως κληρονόμος».

                Μια βδομάδα αργότερα, στις 28ης Σεπτεμβρίου 2016, το Υπ. Συμβούλιο σπεύδει να ξεπουλήσει τις Κρατικές Ογκολογικές Υπηρεσίες στην Τράπεζα Κύπρου. Πιο κάτω παραθέτουμε απόσπασμα από την ανακοίνωση του Υπ. Συμβουλίου, ενώ πιο εκτεταμένο θα δείτε στην  Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για το Ακτινοθεραπευτικό της Λεμεσού:

«Το Υπ. Συμβουλίου ότι ενέκρινε την πρόταση για ανέγερση κρατικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου…. Με την απόφαση του Υπουργικού προβλέπεται η εγκατάσταση ενός γραμμικού επιταχυντή -με πρόνοια και για δεύτερο- εξυπηρετώντας έτσι ασθενείς και από την Πάφο που ταλαιπωρούνται… Με την ίδια απόφαση το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Γιώργο Παμπορίδη να επανέλθει εντός δύο μηνών με ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας με την Τράπεζα Κύπρου έτσι ώστε η δεύτερη να επεκτείνει τη συνεργασία που έχει με το κράτος -στο πλαίσιο του Ογκολογικού Κέντρου στη Λευκωσία- χρηματοδοτώντας ουσιαστικά και αυτό το έργο ή το μεγαλύτερο μέρος του (κτηριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό). Άλλωστε, όπως πληροφορούμαστε, η απόφαση βρίσκει σύμφωνο το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου. Σύμφωνα με την πρόταση το Ογκολογικό Κέντρο θα ανεγερθεί δίπλα από το υφιστάμενο κτήριο του ΓΝ Λεμεσού… Σύμφωνα και πάλι με την πρόταση του Υπουργείου Υγείας που εγκρίθηκε την Τετάρτη, η κεφαλαιουχική δαπάνη για το έργο εκτιμάται στα 11,56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα επτά εκατ. ευρώ αφορούν τη δαπάνη για την κτηριακή υποδομή και τα 4,5 εκατ. εξοπλισμό και συστήματα. Το κτήριο θα διαθέτει 16 κλίνες για μονάδα ημερήσιας νοσηλείας για τη διενέργεια χημειοθεραπείας, τμήμα εξωτερικών ιατρείων με έξι εξεταστήρια, δύο δωμάτια για γραμμικούς επιταχυντές…».

Η απόπειρα ιδιωτικοποίησης του δημόσιου τομέα υγείας, αρχικά με τις Ογκολογικές Υπηρεσίες, είναι καθοδηγούμενος από τα συμφέροντα της Τράπεζας Κύπρου και μιας κλίκας εμπόρων υγείας που το μόνο που θα πετύχουν είναι τη σταδιακή διάλυση των Κρατικών Νοσοκομείων με εξευτελισμό των ανθρώπων που υποφέρουν και πονούν που σύντομα θα φέρει αρνητικά συνεπακόλουθα. Η Κυβέρνηση με την παραχώρηση των Ογκολογικών Υπηρεσιών στην Τράπεζα και τους ιδιώτες σπέρνει ανέμους και θλίψη και θα θερίσει θύελλες.

Χρ. Ανδρέου