Τελικά το τραπεζιτικό παρακράτος αποφασίζει και … όλοι εκτελούν ή σιωπούν!

Είναι μια οδυνηρή διαδικασία να παρακολουθείς  πολιτικούς οι οποίοι άλλα λένε δημόσια κι άλλα πράττουν με ξεδιάντροπο τρόπο  στα παρασκήνια. Εδώ και χρόνια καταγγέλλουμε ότι αφήνονται καρκινοπαθείς χωρίς ακτινοθεραπεία, παραθέτουμε έγγραφα κι αποδείξεις  με ονόματα και επίθετα, ότι σπέρνουν τον θάνατο στους καρκινοπαθείς και Υπουργείο Υγείας, Κυβέρνηση και Βουλή, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, τηρούν σιγή ιχθύος, ωσάν να μην είμαστε κανονικό κράτος, να μη βρισκόμαστε στην ΕΕ και ότι ξεμείναμε από Ανθρώπινα Δικαιώματα. Γιατί τα γράφω αυτά; 

Επειδή το Υπ. Συμβούλιο ανέθεσε στην κα Στέλλα Κυριακίδου την προεδρία της Εθνικής Στρατηγικής για τον Καρκίνο  για να την  «επικαιροποιήσει» μαζί με τον «προστάτη» των καρκινοπαθών δρα Αδάμου και μια ομάδα που είναι συνεργάτες του Ογκολογικού της Τράπεζας. Και τι έκαναν; Αντέγραψαν τη Στρατηγική του Καρκίνου του 2009, η οποία έγινε μετά από πολύχρονες συζητήσεις και εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, και αφαίρεσαν από μέσα όσες αναφορές υπήρχαν για τα κρατικά Ογκολογικά, όπως π.χ ότι: Το Γ Νοσ. Λευκωσίας ως το μόνο Τριτοβάθμιο Νοσοκομείο πρέπει να έχει Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα κι επειδή εκεί θα λειτουργεί και η Ιατρική Σχολή , ότι το κράτος θα πρέπει να αναπτύξει στη Λεμεσό και τις άλλες πόλεις Ογκολογικά Τμήματα, ότι το Ογκολογικό της Τράπεζας θα λειτουργεί ανταγωνιστικά ώστε να βελτιώνονται σταδιακά οι Ογκολογικές Υπηρεσίες κλπ  Και έγραψαν στη λεγόμενη νέα Στρατηγική ότι: 1. Τα κρατικά Ογκολογικά θα μπουν κάτω από το ιδιωτικό Ογκολογικό της Τράπεζας. 2 Η Τράπεζα θα μπορεί να αναπτύξει Ογκολογικά και στις άλλες πόλεις. 3 Οι υπηρεσίες του κράτους που χρησιμοποιούνται από τους καρκινοπαθείς να είναι υπό την εποπτεία της Τράπεζας!!! Κλπ κλπ.

Όταν τον Οκτώβρη του 2017 η Στέλλα Κυριακίδου έγινε πρόεδρος της υπεπιτροπής ΚΣΣΕ της ΕΕ, η οποία ασχολείται με την προστασία και την ευημερία των παιδιών στις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, είπε: «Θα εργαστώ ακούραστα και ανοικτά κατά της διαφθοράς, θα ανεβάσω τον πήχη ώστε όλοι να ακολουθούμε τις ίδιες αρχές και κώδικα δεοντολογίας». Ως, δε, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  συχνά ζητεί η πλήρη αποκατάσταση και τον σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όλων… πλην των καρκινοπαθών, όπως αποκαλύπτεται τώρα από τα έγγραφα του Υπ. Συμβουλίου. Εξάλλου από το 2013 παρεμποδίζει τη συζήτηση των κρατικών Ακτινοθευτικάν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας!!!

Η εφημ. «24 ώρες» αφιερώνει σήμερα 2 σελίδες  στο θέμα των Ογκολογικών και της λεγόμενης νέας «Στρατηγικής του Καρκίνου του 2019» και αποκαλύπτει με έγγραφα τα παρασκήνια  του διορισμού του πρώην δ/ντή του Ογκολογικού της Τράπεζας, Αλέκου Σταμάτη, ως πρόεδρου του ΟΚΥπΥ, με στόχο τη διάλυση αρχικά των κρατικών Ογκολογικών και στη συνέχεια με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης που χρησιμοποίησαν για τον Συνεργατισμό να ξεπουλήσουν και τα κρατικά Νοσοκομεία.

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

[email protected]

Τηλ. 99-660221