Να σταματήσει η εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών με την ανοχή του Κράτους

Διαβάστε το προσεκτικά και διαδώστε το ώστε να σταματήσει η εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών με την ανοχή του Κράτους

Φίλοι μου

Χριστός Ανέστη και καλό μήνα,

Αυτές τις μέρες είδαμε και ακούσαμε πολλά τραγικά συμβάντα που μας κάνουν να ντρεπόμαστε ως Κύπριοι πολίτες, ασφαλώς κι αναφερόμαστε στον ίλαρχο και τις εγκληματικές του ενέργειες με τη δολοφονία 7 συνανθρώπων μας.

Όμως, όλοι σιωπούν για τον εσκεμμένο θάνατο εκατοντάδων καρκινοπαθών εξαιτίας της έλλειψης κρατικών Ακτινοθεραπευτικών Τμημάτων στα Νοσοκομεία Λευκωσίας Λεμεσού. Όταν ο ΕΛ.Α-ΖΩ τα κατάγγελλε έβγαιναν από το Υπ. Υγείας και από το Ογκολογικό της Τράπεζας ο δρ Ανδρεόπουλος κι έλεγαν ψευδόμενοι δημόσια ότι «δεν υπάρχει λίστα αναμονής στην ακτινοθεραπεία». Μάλιστα τον Σεπτέμβρη του 2016 ο δρ Αδάμος Αδάμου, βουλευτής του ΑΚΕΛ και πρόεδρος του Αντικαρκινικού αλλά και μέλος του ΔΣ του Ογκολογικού της Τράπεζας, είπε στη Βουλή ότι πρέπει να πάω φυλακή γιατί έλεγα και λέγω ότι αφήνονται 100δες Καρκινοπαθείς χωρίς ακτινοθεραπεία και πολλοί από αυτούς πεθαίνουν αβοήθητοι.

Τώρα, στις 18 Απριλίου 2019 ο πρόεδρος του Γερμανικού Ογκολογικού Κίκης Καζαμίας και ο δρ Ν. Ζάμπογλου παραδέχθηκαν μέσα στη Βουλή κι ενώπιον βουλευτών και δημοσιογράφων και το έδωσαν και γραπτώς ότι: «… Λόγω έλλειψης της αναγκαίας υποδομής, η προσφορά ακτινοθεραπείας γινόταν μόνο στο 30% των Καρκινοπαθών αντί του 52%… κι ότι (αν υπήρχαν ακτινοθεραπευτικά) επιπλέον 270 άνθρωποι θα σώζονταν», μάλιστα διευκρινίζουν με στοιχεία του 2011 και όχι του 2019!!! Με λίγα λόγια και για να εξηγήσουν τα δικά τους αιτήματα για … επιπλέον λεφτά καταγγέλλουν τώρα ότι ταλαιπωρούνται και πεθαίνουν άδικα Καρκινοπαθείς, ενώ όταν τα έλεγα «έπρεπε να πάω φυλακή» κατά τον δρα Αδάμο, ο οποίος τώρα κρύβεται και δεν μιλά και δεν καταγγέλλει τους Καζαμία και Ζάμπογλου που έφεραν στη Βουλή αυτά τα τεκμήρια της απόκρυψης από τον ίδιο, το Ογκολογικό της Τράπεζας και της Βουλή ότι τόσα χρόνια χάθηκαν χιλιάδες ζωές εν γνώσει τους που είναι ουσιαστικά ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ταλαιπωρημένων ασθενών.

Επίσης, στην ίδια Επιτροπή κατατέθηκε από τον Γεν. Ελεγκτή ότι το Ογκολογικό της Τράπεζας σε συνεργασία με ιδιώτη χρέωναν στο Κράτος για αναλύσεις αίματος €1,5 εκ ετησίως ενώ τώρα πληρώνουν μόνο €0,5 εκ. ετησίως που είναι μια καθαρή κλοπή δημοσίου χρήματος από τους τραπεζίτες και της κλίκας τους.  Στη Βουλή ήταν και η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Στέλλα Κυριακίδου, η οποία ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ, απλά σιώπησε και σιωπά γιατί φαίνεται ότι γι’ αυτήν οι Καρκινοπαθείς δεν έχουν Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ήταν παρόν  και το Υπουργείο Υγείας  και άλλοι φορείς όπως σύνδεσμοι Καρκινοπαθών αλλά και δημοσιογράφοι, ΟΛΟΙ ΣΙΩΠΗΣΑΝ και σιωπούν. Μόνο ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, κ. Γ. Προκοπίου, αντέδρασε και ζήτησε να εξεταστεί το όλο θέμα, μάλιστα ύστερα κι από τη δική μου γραπτή καταγγελία που παρέδωσα στη Βουλή.

Φίλοι μου σας επισυνάπτω αποκαλύψεις της εφημ. «24 ώρες» για τα πιο πάνω θέματα αλλά κι έγγραφο από την Ευρώπη ότι εκεί η ολοκληρωμένη ακτινοθεραπεία χρεώνεται €3.000 κατά μ/ο ενώ εδώ πληρώνεται από το Κράτος στο Γερμανικό Ογκολογικό κάπου €6.000 και ζητούν κι επιπλέον λεφτά με μια παράξενη και αντιιατρική μέθοδο.

Παρακαλούμε στείλτε το μήνυμα και την επισυναπτόμενη εφημερίδα και στους φίλους και γνωστούς γιατί αυτή η απάτη  με τους χιλιάδες θανάτους Καρκινοπαθών και  τις εκατοντάδες υπεξαιρέσεις δημοσίου χρήματος πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει. Εγώ δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής, των ΜΜΕ και της όποιας Αρχής για να δώσω αποδείξεις και τεκμήρια για τα γραφόμενά μου.Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ