Πώς αντέχει η συνείδησή τους τόσους νεκρούς Καρκινοπαθείς;;; Φίλοι μου,

Φίλοι μου,

Την περασμένη εβδομάδα σας κοινοποίησα άρθρο της εφημ. «24 ώρες» με τίτλο «Συνωμοσία σε βάρος των Καρκινοπαθών» στο οποίο περιλαμβάνονται επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι κάποιοι μετέτρεψαν τον Καρκίνο σε δικό τους χρυσορυχείο και εκμεταλλευόμενοι το μονοπώλιο των Ογκολογικών Υπηρεσιών επέβαλαν διπλάσιες τιμές κατά ιατρική πράξη και τώρα προσπαθούν, εν όψει και του ΓεΣΥ, να τριπλασιάσουν τις τιμές και να αφαιμάξουν  τα κρατικά κοντύλια και αυτό του ΟΑΥ.

Ενώ ταυτόχρονα παραδέχονται γραπτώς και προφορικά δημόσια, ότι μόνο τα τελευταία χρόνια, 2011-2019, αδιαφορούσαν για την υγεία και τη ζωή χιλιάδων Καρκινοπαθών, κι άφηναν να πεθάνουν πάνω 2.000 Καρκινοπαθείς και εξακολουθούν να τους αφήνουν στο έλεος του Θεού!

Αν ήμασταν ένα κράτος ευρωπαϊκό και λογικό, αν δεν επικρατούσε η αναξιοπιστία πολιτικών και η σιωπή των ΜΜΕ, αν δεν κυριαρχούσε η αλαζονεία, η διαπλοκή και η διαφθορά, αν δεν κυριαρχούσε στα μυαλά πολιτικών ως πρωτεύον η εξυπηρέτηση των ολίγων, εάν δημοσιογράφοι και κοινωνία τα λέγαμε έξω από τα δόντια, δεν θα είχαμε όλα αυτά. Παρόλα αυτά σήμερα καταγράφτηκε δημόσια αυτό το έγκλημα κι αντί δημόσιας κατακραυγής, αντί να ακούσουμε από την Κυβέρνηση και τους βουλευτές ένα mea culpa, μια συγνώμη κι ότι όλα αυτά θα διορθωθούν, βλέπουμε μια απόλυτη σιγή, ωσάν να μη συμβαίνει τίποτε.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για ένα χαστούκι του καθηγητή, και καλά κάνουμε, εκπλησσόμαστε από τους θανάτους 7 ατόμων από τον κατά συρροή δολοφόνο ίλαρχο και φρίττουμε αλλά… αλλά σιωπούμε για τις εσκεμμένες δολοφονίες  χιλιάδων Καρκινοπαθών! Γιατί; Επειδή αυτές οι δολοφονίες έγιναν για να εξυπηρετηθεί το μονοπώλιο και η εκμετάλλευση των Καρκινοπαθών από την Τράπεζα Κύπρου και την κλίκα της. Ω, ποια η κατάντια της Πολιτείας, των πολιτικών και εμάς της κοινωνίας. Διερωτώμαι μόνο: Πώς μπορούν να κοιμούνται οι πρωταγωνιστές αυτού του εγκλήματος, δεν βλέπουν εφιάλτες; Με ποια συνείδηση κυκλοφορούν οι πρωταγωνιστές αυτού τους εγκλήματος ανάμεσά μας;;; Γιατί η Επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα τηρεί σιγή ιχθύος, ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Γιατί οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Υγείας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελέγχου αδιαφορούν; Γιατί οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τα Δικαιώματα των Ασθενών αλληθωρίζουν και κρύβονται;

Είναι πολλά τα γιατί τα οποία δεν θα τ’ αφήσω  αναπάντητα.

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ