Παραδοχή ότι τα ΜΜΕ σιωπούν για να έχουν διαφημίσεις κι αφήνονται αβοήθητοι χιλιάδες Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν

Όταν τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί τα παίρνουν under the table

Οι διαχρονικές καταγγελίες μας ότι: Πολιτικοί, βουλευτές, Θεσμοί, ΜΜΕ, ακόμη και κρατικοί λειτουργοί ενεργούν κατ’ εντολή τραπεζιτών και εμπόρων υγείας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ από 2 τουλάχιστον εφημερίδες: Αρχικά από τον Φιλελεύθερο με άρθρο του δ/ντή σύνταξης κ. Άριστου Μιχαηλίδη (Κυριακή, 23 Ιουνίου, στη στήλη «Εν ολίγοις πολλά», άρθρο με τίτλο: «Τους κουμπάρους τους να ξέρουμε, όχι τους σχολικούς βαθμούς τους, Οδυσσέα» και σήμερα από τη διευθύντρια της εφημ. «24 ώρες», κα Αλεξία Καφετζή, με άρθρο με υπέρτιτλο: «Αμάρτησα για το παιδί μου» και υπότιτλο: «Παραδοχή ότι τα ΜΜΕ σιωπούν για να έχουν διαφημίσεις κι αφήνονται αβοήθητοι χιλιάδες Καρκινοπαθείς να πεθαίνουν!!!» . Αποδεικνύεται ότι πολλοί κωφεύουν στις αποκαλύψεις ότι πάνω από 2.000 Καρκινοπαθείς απέθαναν εξαιτίας της εμμονής της Τράπεζας Κύπρου να εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά τους Καρκινοπαθείς και μετατράπηκαν σε μαριονέτες των πάσης φύσεως εκμεταλλευτών του Καρκίνου, προκειμένου να τα οικονομήσουν από τη «γενναιοδωρία» της Τράπεζας και την πρακτική της να λαδώνει συνειδήσεις ανθρώπων με χρυσές διαφημίσεις, μίζες, χαμηλότοκα δάνεια κι άλλες διευκολύνσεις, φαινομενικά «έντιμες» αλλά στην ουσία καταστροφικές και σε βάρος του δημοσίου χρήματος και της Υγείας και της Ζωής των πολιτών. Οι αποκαλύψεις των δύο εφημερίδων μετατρέπονται σε καθρέφτες της πραγματικής ιστορίας εκμετάλλευσης συνανθρώπων μας από μια φούχτα ασυνείδητων πάσης φύσεως εμπόρων.

Παράλληλα αποκαλύπτεται και η απάθεια του Υπουργείου Υγείας, της Βουλής αλλά και των Θεσμών απέναντι στα απεχθή εγκλήματα σε βάρος μιας ομάδας ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας, όπως είναι οι Καρκινοπαθείς, για χάρη των συμφερόντων των ολίγων εκμεταλλευτών. Η σιωπή όλων αποκαλύπτεται ότι η διαπλοκή και διαφθορά μπήκε στο DNA μας. Αποδεικνύει, ακόμη, ότι και δική μας σιωπή απέναντι στο έγκλημα σε βάρος των Καρκινοπαθών είναι η αιτία κι όλα να γίνονται χειρότερα. Αυτό μου θυμίζει την παροιμία: Της κουφής μάνας το παιδί… ποτέ δεν κλαίει! Αφού η κωφάλαλη μάνα δεν ακούει το κλάψιμο του παιδιού της, πώς να το βοηθήσει; Όταν όλοι γινόμαστε κωφάλαλοι και κλείνομε τα μάτια στα εις βάρος μας εγκλήματα, ενθαρρύνουμε τους απατεώνες και τους κλέφτες να προχωρήσουν σε περισσότερα εγκλήματα. Και για να μην φαίνεται ότι αυτοί τα κάνουν διορίζουν δικούς τους ανθρώπους με παχυλούς μισθούς να τα κάνουν εκείνοι, ενώ οι ίδιοι παραμένουν «άγγελοι» δήθεν προστάτες των Καρκινοπαθών.

Χαιρετίζουμε τη δήλωση της εφημερίδας «24ώρες» να ξεκινήσει εκστράτευα ενημέρωσης και ψηφοφορία από το διαδίκτυο για την ανάγκη δημιουργίας Κρατικών Ογκολογικών και Ακτινοθεραπευτικών Τμημάτων ώστε να υπάρχει επάρκεια ακτινοθεραπευτικών υπηρεσιών αλλά και γνήσιος ανταγωνισμός μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών Ογκολογικών Υπηρεσιών.  Δείτε το επισυναπτόμενο άρθρο της εφημ. «24 ώρες» και θα καταλάβετε σε ποια τραγική κατάσταση βρίσκεται η Κύπρος, που οι πολίτες της ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα και κλείνουν τα μάτια στα όσα συμβαίνουν. Στείλτε το μήνυμά μου με το επισυναπτόμενο άρθρο της εφημερίδας στους φίλους σας και σε όσους μπορείτε περισσότερους, ίσως έτσι να δούμε φως την άκρη της σήραγγας και οι κωφάλαλοι Θεσμοί και Πολιτικοί δουν τα απελπισμένα μηνύματα των πολιτών.

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

[email protected]

Τηλ. 99-660221