Έξω από τα δόντια ο Γεν. Εισαγγελέας μιλά για το σαθρό σύστημά μας σε βάρος πολιτών και ασθενών

Φίλοι μου, επιβεβαιώνονται ακόμη μια φορά οι καταγγελίες μας ότι το βαθύ κράτος που ελέγχεται από τραπεζίτες έκανε πολιτικούς και δημόσιους υπάλληλους φερέφωνά τους για να εξυπηρετούνται μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Χθες Πέμπτη στην εφημ. Φιλελεύθερος είδαμε άρθρο του Μιχάλης Χατζηστυλιανού (http://private.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/735461/dieftharmenoi-politikoi-kai-axiomatoychoi) με τίτλο «Διεφθαρμένοι πολιτικοί και αξιωματούχοι», και που αναφέρεται στην πρόσφατη τοποθέτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, σε σεμινάριο του Ιδρύματος «ΦΗΜΟΝΟΗ» για τη διαφθορά. Ο δημοσιογράφος σημειώνει: «…πρέπει να προβληματίσει τους υγιείς σκεπτόμενους πολίτες αυτού του τόπου που δεν φοράνε κομματικές ή άλλες παρωπίδες και δεν μετατρέπονται σε θαυμαστές της εξουσίας και μονίμως χειροκροτητές πολιτικών και πολιτικάντηδων, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες. Αυτά, λοιπόν, που κατήγγειλε από το πάνελ της συζήτησης ο Γενικός Εισαγγελέας, επιβεβαιώνουν περίτρανα, ότι πλέον το σαθρό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο του τόπου, της διαπλοκής, της διαφθοράς, του ρουσφετιού, της αρπαχτής, της ρουφιανιάς, της κομματοκρατίας, της οικογενειοκρατίας, της απατεωνιάς και της ανυποληψίας, έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού. Κινεί τα νήματα ακόμη και σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κι ας μην εθελοτυφλούμε.».

Στη σημερινή εφημ. «24ώρες», αναφέρεται πρωτοσέλιδα : «Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες της «24» για ανήθικη συμπεριφορά σε βάρος των Καρκινοπαθών» και συνεχίζει στην 10η σελ. ολοσέλιδο άρθρο με την εξής πρόταξη: «Η «24» τόλμησε και κατάγγειλε το πιο μεγάλο έγκλημα που από χρόνια διαπράττεται στην Κύπρο και που είναι αυτό που συμβαίνει διαχρονικά σε βάρος των Καρκινοπαθών με ταλαιπωρία ακόμη και τον θάνατος χιλιάδων συνανθρώπων μας. Αναφέραμε ότι μόνο τα τελευταία χρόνια πάνω από 2.000 Καρκινοπαθείς έχασαν άδικα της Ζωή τους, το αποδείξαμε με έγγραφα και άλλες έγκυρες αναλύσεις, ονοματίσαμε εμπλεκόμενους πολιτικούς, θεσμούς κι άτομα,  εν γνώσει μας ότι αν κάπου γράφαμε παραπληροφόρηση ή λέγαμε ψέματα θα μπορούσαν οι κατονομαζόμενοι να μας έκαναν μήνυση για λίβελλο. Όμως 3 χρόνια τώρα που αρθρογραφούμε για τα θέματα των Καρκινοπαθών κανένας, που για τα πάντα είναι λαλίστατοι, δεν τόλμησε να βγει δημόσια και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι γράψαμε και γράφουμε είναι απόλυτα ορθό. Το θέμα είναι γιατί ΟΛΟΙ σιωπούν και κανένας Θεσμός δεν έκανε έρευνα για να διαβεβαιώσει ή διαψεύσει τα άρθρα μας; Μήπως επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε κάτω από τα θέλω του βαθέως κράτους που διευθύνεται από τραπεζίτες;». Στη συνέχεια αναφέρεται στα όσα είπαν στο σεμινάριο που διοργάνωσαν στις 19 Ιουνίου το Ίδρυμα Φημονόη και ο Σύνδεσμος Cyprus Association of Public Affairs and Lobbying Professionals, με θέμα: «Χρηστή Διοίκηση για διαφάνεια και καταπολέμηση ης διαφθοράς και ο ρόλος της γυναίκας», συμμετείχαν με ομιλίες ο Πρόεδρος της Βουλής, Δ. Συλλούρης, ο Γεν. Εισαγγελέας, κ. Κληρίδης και ο Γεν. Ελεγκτής, Οδ. Μιχαηλίδης. (δες το  επισυναπτόμενο άρθρο της «24ώρες»)

Χαιρόμαστε που αυτοί οι τρεις  θεσμοί άρχισαν να μιλούν, φτάνει να μην μένουν στα κούφια λόγια και τις διακηρύξεις αλλά να τολμήσουν να ενεργοποιηθούν για καταστολή της εκμετάλλευσης των Καρκινοπαθών και του Δημοσίου Χρήματος. Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας, η Επίτροπος Διοίκησης και Προστασίας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Στυλιανού-Λοττίδη, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Στέλλα Κυριακίδου, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Κώστας Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ογκολογικού Συμβουλίου, δρ Αδάμος Αδάμου και κάποιοι σύνδεσμοι  Καρκινοπαθών: Δεν άκουσαν, ούτε είδαν τίποτε το μεμπτό, απλώς πεθαίνουν κάποιες χιλιάδες Καρκινοπαθείς, όπως πεθαίνουν κι άλλοι, κι είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να διαταράξει τον ύπνο τους και τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους να στηρίξουν πάση θυσία το ολιγοπώλιο των τραπεζιτών, των καρκινονονών και των εμπόρων υγείας. Η μοναδική έγνοια τους είναι: Το κράτος να μην κάνει κρατικό ακτινοθεραπευτικό στο Γεν. Νοσοκομείο Λευκωσίας για να χάσει η Τράπεζα πελάτες κι ας… πεθαίνουν Καρκινοπαθείς.

Χρ. Ανδρέου

Εκδότης, συγγραφέας, ερευνητής

Πρόεδρος του Συνδέσμου Καρκινοπαθών ΕΛ.Α-ΖΩ

[email protected]

Τηλ. 99-660221